Jadłospis

Strona główna | Jadłospis

Jadłospis 24.01.2022r. – 28.01.2022 r.*

> PONIEDZIAŁEK:  24.01.2022 <
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, razowy z masłem; pasztet drobiowy (wyrób własny); rzodkiewka, sałata lodowa, ogórek, pomidor; kakao z mlekiem i miodem; herbata z cytryna i miodem.
II ŚNIADANIE: banan
OBIAD: Zupa grochowa; kotleciki z jajek; ziemniaki puree; surówka pomidorki papryczkowe (żółte i czerwone), cebula dymka, pestkisłonecznika, szczypiorek; kompot wieloowocowy z daktylami
PODWIECZOREK: Pizza Margherita (wyrób własny); bawarka

> WTOREK 25.01.2022 <
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem zacierką; chleb razowy; bułki z ziarnemz masłem; ser żółty; sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek, pomidor; jabłko; herbata z cytryną i miodem
II ŚNIADANIE: Sok jabłkowo-rabarbarowy
OBIAD: Kapuśniaczek mazurski z ziemniakami; filecik drobiowy (pieczony) z marcheweczką w sosie słodkokwaśnym; kasza kuskus perłowa; surówka rzodkiewka, papryka, szczypiorek, jogurt śmietanowy; kompot wieloowocowy z daktylami
PODWIECZOREK:   Twarożek malinowy (wyrób własny); biszkopty

> ŚRODA 26.01.2022 <
ŚNIADANIE:Zupa mleczna z płatkami owsianymi; chleb razowy; bułki z ziarnem z masłem; serek biały ze świeżym ogórkiem; sałata lodowa, rzodkiewka, pomidor, jabłko; herbata owocowa z cytryną i miodem
II ŚNIADANIE: Gruszka
OBIAD: Zupa krupniczek z kaszą jęczmienną; gołąbki w sosie pomidorowym; ziemniaki puree z koperkiem; kompot wieloowocowy z daktylami
PODWIECZOREK:Budyń waniliowy z musem truskawkowym; rurki waflowe

> CZWARTEK 27.01.2022 <
ŚNIADANIE: Jajecznica (na parze); chleb wieloziarnisty, razowy z masłem; sałata lodowa, pomidor, rzodkiewka, ogórek; herbata z cytryna i miodem; kawa Inka z mlekiem i modem
II ŚNIADANIE:  Kaki
OBIAD: Zupa rybna z ziemniakami; racuszki jabłkowe z polewką z jogurtśmietanowego; surówka owocowa (ananas, mandarynka b/pestkowa, winogrona zielone i różowe b/pestkowe, borówka); kompot wieloowocowy z daktylami
PODWIECZOREK:Makaron p/ziarnisty z sosem twarogowoowocowym

>PIĄTEK 28.01.2022 <
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami żytnimi; bułki z ziarnem; chleb razowy z masłem; pasta rybna (filet z pstrąga wędzonego tęczowego); sałata lodowa, pomidor, rzodkiewka, ogórek; herbata owocowa z cytryna i miodem kawa Inka z mlekiem i modem
II ŚNIADANIE: Mandarynka
OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami; burgery drobiowowołowe (pieczony); ryż brązowy; marchewka z groszkiem; kompot wieloowocowy z daktylami
PODWIECZOREK: Serek Danio mleczne; chrupki kukurydziane; jabłko

________________________
*Jadłospis może ulec zmianie